Kayseri — Çeviri

Kayseri, İç Anadolu Bölgesi’ndedir. Bu bölgenin, Ankara’dan sonra ikinci büyük şehridir. Kayseri’de cadde ve yollar geniş, sokaklar düzenlidir. Kayseri; tarihi eserleri, mimari yapısı ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin en güzel şehirleri arasındadır. Erciyes Dağı şehrin güneyindedir.

Kayseri, yazın sıcak ve kuru, kışın soğuk ve sert bir iklime sahiptir.

Kayseri dört üniversitesiyle aynı zamanda bir üniversite şehridir. Alışveriş merkezleri, sinema ve tiyatro salonları, sosyal ve kültürel etkinlikleri ve spor alanlarıyla Kayseri’de sosyal hayat oldukça hareketlidir.

Mantı, pastırma, sucuk, yağlama, kabak çiçeği dolması ve içli köfte Kayseri mutfağının ünlü yiyecekleridir.

Kayseri; selaleleri, Erciyes Dağı, tarihi ve modern görünümü ile adeta bir inci gibidir.

Çeviri

Կայսերին Ներքին Անատոլիայում է գտնվում։ Այս շրջանը, Անկարայից հետո երկրորդ մեծ քաղաքն է։ Կայսերիյում փողոցները լայն են և հարթ։ Կայսերին իր պատմական հուշարձաններով, ճարտարապետական կառուցվածքով և բնական գեղեցկությամբ Թուրքիայի ամենգեղեցիկ քաղաքներից մեկն է։ Էրջիյես լեռը քաղաքի հարավում է գտնվում։

Կայսերի ամառը տաք է և չոր, ձմեռը ցուրտ է ու դժվար կլիմա ունի։

Կայսերին համալսարանային քաղաք է նաև՝ իր չորս համալսարաններով։ Հասարակական կյանքը Կայսերիում շատ ակտիվ է առևտրի կենտրոններով, կինոյի և թատրոնի դահլիճներով, հասարակական և մշակութային միջոցառումներով և սպորտային դաշտերով:

Կայսերի խոհանոցի հատնի ուտելիքներից են՝ մանթըն, բաստուրման, սուջուխը, դդմի ծաղկով տոլման և լցոնած կոլոլակները։

Կայսերի Էրջիյես լեռը իր պատմական ու ժամանակակից տեսքով նման է մարգարիտի։

Թողնել մեկնաբանություն